Opel speedster site

 

 

Home

Links

Technisch

Meetings

Mini trips

Video's

Foto's

logo.png (51036 bytes)

              Opel Speedster 2.2   

             

                                                                   logo2.png (50978 bytes)

Na jaren met verschillende sportieve wagens en enkele moto's te hebben gereden, eveneens aan tuning te hebben gedaan werden de reglementen over tuning zo onduidelijk dat er eigenlijk niets meer mocht en alles meer op een geld klopperij begon te trekken. Tijd om er mee te stoppen en te zoeken naar een wagen die af was, ik heb toen mn mooi getunde wagen verkocht en ben op zoek gegaan naar een wagen waar geen tuning meer aan nodig was.Na een tijd wikken en wegen ben ik zo op de Opel Speedster terecht gekomen, de speedster had al wat ik wou: een mooi design, krachtige wagen en rijd als een heuse kart.Voor de luxe of voor boodschappen te doen hoef je hem zeker niet te kopen maar daar krijg je een enorm rijplzezier voor in de plaats en ze hebben allemaal een uniek nummer, ze zijn in beperkte oplage gemaakt wat ze tot zeldzame exemplaren maakt.Hieronder vind je nog meer info over de speedster.


Sinds de Speedster in september 2000 in productie ging, vonden 7.000 exemplaren een klant. Hoewel dat cijfer relatief laag is in vergelijking met de massamodellen, schreef de puristische roadster geschiedenis voor Opel. Hij werd ontwikkeld in samenwerking met Lotus en is de enige Opel met een middenmotor en aluminium en kunststof voor het chassis en het carrosserie. De Speedster was ook de eerste open Opel die de titel van "Cabrio van het Jaar" veroverde op de Autosalon van Geneve in 2000.

Hans H. Demant, GME Vice President Engineering en Managing Director bij Adam Opel AG, was vooral onder de indruk van het karakter van de Speedster: "De Speedster is veruit de sportiefste auto die Opel ooit heeft gebouwd. Met zijn designtaal en zijn dynamisch karakter paste hij perfect in ons modelgamma" . Demant, die regelmatig deelneemt aan de 24-uurs race op de Nürburgring, voegt er nog aan toe: "Opel zal in de toekomst sensationele en opwindende nicheproducten blijven aanbieden voor de echte autoliefhebbers" .

De Speedster stond vanaf de eerste schetsen volledig in het teken van sportiviteit en was de vrucht van de nauwe samenwerking tussen Opels International Technical Development Center (ITDC) en Lotus Engineering in het Engelse Hethel, waar ook de Lotus Elise het levenslicht zag. Als compromisloze tweezitter heeft de Speedster alle ingredienten van een echte roadster: overbodige details moesten wijken voor een maximum aan rijplezier.

Toen de Speedster, die ongeveer 850 kilogram weegt, begin 2001 op de markt kwam, beschikte hij over een gloednieuwe, aluminium 2.2 ECOTEC viercilindermotor. De krachtbron met vier kleppen per cilinder heeft een vermogen van 108 kW/147 pk, goed voor een topsnelheid van ongeveer 220 km/u en een sprint van nul naar 100 km/u in minder dan zes seconden. In de lente van 2003 lanceerde Opel een nieuwe versie: de Speedster Turbo met een 147 kW/200 pk sterke 2,0-liter ECOTEC turbomotor. Die gaf de roadster met middenmotor de prestaties van een ware supersportwagen: nul tot 100 km/u in 4,9 seconden en een topsnelheid van 243 km/

 

May 21, 2007 2:08 PM

Voor opmerkingen of aanvullende info mail © Steeno Dirk